6 gratis wellness/forkælelses tips til din hverdag

Tilbage

Jeg ELSKER wellness og jeg ELKSER at forkæle mig selv. Det er bare ikke altid jeg liiiige får det gjort, hvilket er pisse dumt. Jeg bliver en bedre og sjovere mor, kæreste, behandler, underviser, og alle de andre ting jeg er, når jeg prioritere selvforkælelse og wellness i hverdagen 😀

Men hallo – det er nemt, og handler kun om prioritering, og det er såååå godt givet ud. Og det behøver ikke være dyrt, eller mega besværligt.

Her er 5 gode ting man kan gøre for at forkæle sig selv i hverdagen – endda helt gratis <3

  • Fodbad.Det er jo simpelthen noget af det skønneste. Jeg elsker at give mig selv fodbad med epsomsalt, lavendel og kamille om aftenen. Men man behøver ikke gøre det så fancy, en lille smule lækker olie eller ingen ting, er også fint 🙂
    Fødderne spejler hele vores krop. Når du giver varme og luksus til dine fødder, så giver du også varme og luksus til hele din krop, og alle dine systemer. Det er på samme måde som zoneterapi virker <3
  • Meditation/visualisering.Bare 10 minutters meditation, eller guidet visualiseringe i løbet af dagen, kan gøre underværker i din sjæl, psyke og nervesystem. Jeg indtaler ofte en visualisering til mig selv på telefonen, så jeg kan dyrke det budskab jeg har brug for. Ofte lytter jeg også til andres, f.eks Sussanne Wexø’s som er helt fantastiske! Men man behøver ikke nødvendigvis lytte til noget overhovedet. Bare det at lukke øjnene og fokusere på sig selv et øjeblik, er guld værd.
  • DANS! Skru op for musikken hjemme i stuen og ryst din røv for vildt! Dette er en af mine absolut yndlings-forkælelses-ting og man kan ikke få for meget! Jeg elsker at sætte virkelig dårligt pop-musik på (don’t tell), bruge fjernbetjeningen som mikrofon, synge og holde fest ;-D
  • Bare tæer i græsset – også om vinteren! Hvis du vil prøve noget virkelig dejligt, så start din morgen ud med at gå uden for i græsset eller på jorden på bare tæer. Hvis det er vinter kan du nøjes med kun at gøre det 2 min. Mærk fødderne i jorden, samtidig med du kigger op på himlen. Mærk de to energier – den ene fra den powerfulde, dybe jord, og den anden fra det kæmpe, fantastiske univers. Vores nyreenergi – grundenergien i kroppen, har brug for at mærke underlaget på kloden, for at kunne blive fyldt ordentlig op. Så hvis du f.eks døjer med lav energi, især om efterdagen, så bør du virkelig prøve dette. Selvom jeg bor i lejlighed i KBH, gør jeg det altså stadig, også selvom mine naboer synes det ser grineren ud 😉
  • Solhilsner. Yoga og yolates er godt for krop, sind og sjæl. Disse yoga bevægelser, styrker kroppen, og giver friskhed og lethed til hele dit system. Jeg laver ofte mine, når jeg alligevel står ude i min gård på bare tæer og forbinder mig med jorden, men de kan sagtens laves indenfor 😉 Kender du ikke til solhilsner kan du tjekke min kollega, veninde og underviser Mikkala Kissi’s gratis video ud her. Du kan i øvrigt også tjekke hendes andre videoer og online circle ud 🙂
  • Træk vejret dybt! Det er super banalt ikke? Men ofte går vi flere uger, uden at have fokus på en dyb og dejlig vejrtrækning. En super god og klassisk vejrtrækningsøvelse til at skabe balance og ro i hele vores system, er at man trækker vejret ind på 4, holder vejret inde på 4, puster ud på 4 og holder vejret ude på 4. Det gentager man så mange gange man vil 🙂

Dette var blot nogen af de måder man kan forkæle sig selv på i hverdagen –  der findes jo massevis!

Hvad er dine yndlings hverdags forkælelses ritualer? 🙂 <3

share this article

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.