Det styrker dit barns lunger og tyktarm at græde naturligt!

Tilbage

Kender du den gamle myte om at “gråd” styrker lungerne? – Det lyder umiddelbart som en røverhistorie. Noget en streng børnehjems pædagog fra 30’er, kunne ha’ fundet på at sige, så hun bare kunne lade ungerne græde – men der er faktisk noget om det!

(og nej, det er selvfølgelig ikke noget med at vi bare skal lukke børnene ind på et værelse og græde) 😉

For at det skal give mening, bliver vi nødt til at forstå at kroppen hænger sammen på super mange helt utrolige måder. Prøv at tænk på alt det kroppen egentlig kan, alle de funktioner den varetager dagligt, og sådan noget helt syret som at den f.eks kan skabe liv!

Kroppen og naturen er programmeret til at heale os – på alle mulige planer og på alle mulige måder.

Lyd som f.eks “gråd” er også healing. – Kender du ikke det der med at græde når du er ked af det? Det gør de fleste, i hvert fald babyer og børn som ikke har lukket ned for det. Det sker bare naturligt at vi græder, og det er enormt forløsende – gråd er healing <3

“Gråd” og “ked-af-det-hed” er bare nogle af de energier der er tilknyttet lungerne og tyktarmen i kinesisk medicin.

Altså det vil sige: Det kan give ubalance i vores lunge- og tyktarms energibane f.eks at blive “ked af det” – men en helt naturlig måde at sørge for, vi ikke får en ubalance når vi bliver kede af det, er ved at græde.

Dét at blive ked af det er på ingen måder en ubalance i sig selv, men dét at vi har modstand på “ked-af-det-heden” prøver at skjule den og gemme den væk – det giver røv mange ubalancer og stagnationer i vores lunger og tyktarm!

Så hvis du eller dit barn bliver ked af det over noget – så græd endelig!

Men det behøver slet ikke handle om “ked-af-det-hed”, det kan lige så godt være ubalancer i lunger og tyktarm som umiddelbart ikke stammer fra følelser.

Jeg har behandlet rigtig mange babyer på min klinik, hvor forældrene siger at babyen generelt græder meget. I de tilfælde tænker jeg helt automatisk, at det er en super naturlig og fantastisk mekanisme babyen har, fordi den prøver at heale sin egen tyktarm eller lunger ved gråd. Og når de er “sådan nogle babyer der generelt græder meget”, kan jeg sjovt nok altid finde ubalancer på lunge eller tyktarm.
Gråd er ikke dårligt, men en måde at balancere lunge og tyktarm på + en indikator for mig som alternativ behandler om, at det ville være en god ide at hjælpe lungen og tyktarmen lidt på vej med f.eks zoneterapi, akupressur og/eller merdian-massage.

Det sjove er, at når babyerne så får behandlet deres lunge og tyktarm, så begynder de generelt at græde mindre. Igen – ikke fordi gråd er dårligt og vi gerne vil have “gråd” i sig selv til at forsvinde, men fordi babyen bare ikke har behov for at balancere lunger og tyktarm ved hjælp af gråd længere.

Alt dette gælder selvfølgelig både babyer, børn og voksne <3

Det gælder også med andre lyde. f.eks afbalancerer det leveren, hvor uforløst vrede sætter sig, at skrige! Hvilket børn også helt naturligt gør når de bliver vrede, men som de fleste voksne har lukket ned for.

Hvis du føler et naturligt behov for at græde, skrige, synge, sukke, grine mm. SÅ GØR DET ENDELIG hvis du ikke vil gå glip af healing! Din krop er programmeret til at heale og hjælpe dig – og der er en grund til du helt naturligt får trangen til det!

Husk selvfølgelig altid at mød dit barn (og dig selv) kærligt  gråden, barnet skal selvfølgelig ikke bare sidde i en krog for sig selv og græde. Du kan sagtens støtte dit barn med kærlig ord, strøg på hovedet, samtidig med at du accepterer at det græder, og viser barnet at det er helt i orden og ufarligt <3

Kærlig hilsen Katrine <3

Ps. Alt dette omkring lyd er i øvrigt bare en lille del, af alle de spændende sammenhænge og mekanismer du lærer alt om på min uddannelse til Alternativ baby/børnebehandler <3 hvor du også lærer af at balancere med akupressur, zoneterapi, meridianmassage og meget mere.

share this article

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.