Organuret: Derfor får du mere balance, mere energi og mindre sukkertrang ved at spise morgenmad på dette tidspunkt.

Tilbage

Ligesom alt andet i kinesisk medicin, så følger organerne også et cyklus. Hvert organ har et tidspunkt på dagen hvor det har max energi. Det kan man finde ud af ved hjælp af organuret, som man bruger meget i zoneterapi og akupunktur.

Mavens max. energi er fra kl. 07-09 om morgenen. 

Her er det allerbedst at spise din morgenmad, fordi maven kører med fuldtryk på, at få maden bearbejdet og omdannet til en masse god energi og næring resten af dagen.

I følge kinesisk medicin forvirrer du dit system rigtig meget, hvis du venter med at spise morgenmaden til senere. Det er nemlig her det fra naturens side er meningen at du skal spise.

Du kommer altså mere i kontakt med naturen, moderjord og døgnrytmen, samt bringer dit system i balance, når du spiser morgenmad mellem 07-09 <3

Milt og bugspytkirtlens max. tidspunkt ligger efter lige bagefter kl. 09-11. Bugspytkirtlen er blandt andet med til at danne hormonet insulin og glukagon, som sørger for et stabilt blodsukker hele dagen.

Så hvis du ikke har fået morgenmad mellem kl. 07-09, så har bugspytkirtlen heller ikke den rigtige forudsætning for, i sin max tid, at omdanne morgenmaden til de hormoner, der sørger for at holde dig frisk, mæt og mindre sukkertrangs- og snack agtig hele dagen.

I øvrigt forvirrer det også de andre organer i deres max. tidspunkter resten af dagen, hvis du allerede har forvirret kroppen fra morgenstunden, ved helt at undlade at spise, eller hvis du har spist for sent eller for tidligt 😉 
Du kan læse meget mere om organuret i bøger og på internettet. Det er super spændende og det giver super god mening, hvordan kroppen fra naturens side er skruet sammen. På min uddannelse til holistisk energiterapeut og behandler, lærer du meget mere om vigtigheden af organuret. Du lærer fx. hvordan du rent praktisk kan bruge det til at diagnosticere og behandle ud fra, så du bliver en skide dygtig behandler.

Bon appetit 🙂

share this article

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.