Kan man gi’ forstoppelse med zoneterapi hjemmefra?

3rd juli 2015
Spørgsmål:
“Hej Katrine

Den zoneterapeut jeg har gået hos med min søn sagde en dag at der skulle så lidt til at forstoppe i stedet for at løsne op hvis man ikke vidste præcis hvad man gjorde, hvilket har gjort mig lidt nervøs angående hjemmebehandling 😬
For ellers har jeg været i gang nærmest dagligt på ham men har ikke rigtig turde siden hun sagde det. Hvad tænker du om det?”
Camilla

Svar:
Hej Camilla :-) Du kan være heeeeelt rolig, du kan ikke gi forstoppelse med dé punkter jeg lærer fra mig i min gratis video: “førstehjælp til baby med ondt i maven og forstoppelse” Punkterne jeg viser, er energipunkter som aktiverer tyktarmens og mavens energibaner. De går ikke dybdegående ind på organerne og påvirker organerne, som zonerne i mit online babyzoneterapi kursus gør.

Det siges ofte (jeg jeg siger det selv på mit dybdegående babyzoneterapi kursus) at man kan give forstoppelse, hvis man behandler tyktarmen under foden i den modsatte retning af hvordan den løber. Derfor er det også kun i mit dybdegående online babyzoneterapi kursus, at jeg lærer denne zone fra mig. Så er jeg sikker på forældrene får at vide flere gange, vist med pile og store “OBS’er” hvilken retning de skal behandle, så ingen babyer bliver forstoppede :-)

Dog vil jeg lige sige at jeg faktisk ikke har erfaring med dette. Jeg har aldrig nogensinde forsøgt at behandle tyktarmen i den forkerte retning, og dermed forårsaget forstoppelse. Jeg har heller ikke nogen kollegaer som har prøvet, og har faktisk aldrig hørt om nogen der ér kommet til at gi forstoppelse.

Jeg har dog hørt fra en meget dygtig og respekteret zoneterapeut fra Kina, at det er noget “pjat man har fundet på i vesten” – det her med at man kan give forstoppelse, hvis man behandler i den forkerte retning. Fordi at i dét du trykker på en zone, optager zonen energi fra dit tryk, og så finder kroppen selv ud af, hvordan den skal bruge denne energi mest hensigtsmæssigt. Kroppen er nemlig ret intelligent, og vores fødder og fodzoner er rimelig tilgængelige for massage fra naturens side. Det ville være rimelig upraktisk indrettet, at vi kunne komme til at give os selv forstoppelse, ved f.eks at gå på bare tæer i sandet. Men det er jo ret praktisk, at vi kan behandle hele vores system, ved netop at gå med bare tæer i sandet. Og kroppen har bare på så mange andre måder vist sig, at være ret praktisk indrettet fra naturens side. Så hvorfor ikke her?

Som sagt har jeg ikke lavet forsøg med det, og jeg anbefaler kun det som jeg selv har afprøvet flere gange og ved virker. Og jeg ved i hvert fald det virker mega godt, at behandle tyktarmen i den rigtige retning under foden. Men det er ret interessant, det her med kroppen selv finder ud af, hvordan den vil bruge energien, og det giver super god mening for mig. Jeg tænker at jeg ikke lige har lyst til at tage nogen risiko med at gi’ forstoppelse, men hvis nogen har praktisk erfaring med det, og ikke kun har lært det på deres skole, så vil jeg meget gerne høre om det :-)

Nå men så ved du i hvert fald også det, selvom det måske blev lidt nørde-teknisk :-) Men mit svar er at du må hjertens gerne gi den gas med behandling, – hvis din intuition siger at det er godt! og jeg er sikker på din søns zoneterapeut synes det er fedt, du understøtter hendes behandling hjemmefra :-)

/Katrine <3 

 

Kommentarer

You Might Also Like