Men er dét du deler videnskabeligt bevist?

Tilbage

Ind imellem får jeg (oftest spydige) spørgsmål om, hvorvidt de redskaber jeg deler, er videnskabelige bevist.

Svaret er “det ved jeg ikke”.

Jeg ved der findes videnskab som siger de kan bevise akupunktur og zoneterapi, men som med alt andet videnskab, er der sikker også noget som modsiger det.

Helt ærligt, så er jeg ligeglad.

Jeg er ikke typen som går op i om det videnskabelige er på plads, jeg får altid hovedpine og bliver helt træt, når jeg læser videnskabelige undersøgelser – også selvom det er emner jeg synes er super spændende. Derfor er jeg også komplet uopdateret på videnskaben om alternativ/komplementær/naturlig behandling.

I stedet for er jeg en erfarings-kind-of-person

Mange af mine tidligere klienter, vil kunne rapportere om at jeg går i “projekt-mode”, og prøver alle mulige forskellige ting af (altså indenfor alternativ behandling), for at hjælpe kroppen til naturlig helbredelse.

Mine erfaringer, er altså dem jeg læner mig op ad. Og selvfølgelig også mine dygtige underviserens erfaringer, alle de bøger jeg har læst, mine kollegaers erfaringer mm, som jeg er inspireret af, har afprøvet og måske bygger videre på. For ikke at glemme at jeg lytter til alt den feedback som jeg får fra mine bøger, fra redskaber jeg ligger online osv.

Og noget andet meget vigtigt er, at jeg lytter til min krop og min intuition, og er overbevist om at dén gemmer alle svarene 🙂

Så, hvis det er vigtigt for dig, at der er videnskabeligt belæg for de zoneterapi og akupressur-fif jeg deler, så er det ikke mig som er den rette at følge. Og det er helt fint 🙂

Noget jeg ved (af erfaring) om flow i livet er, at man altid skal følge den vej hvor der er energi, højt humør og lethed på. Hvis jeg gik ad “jeg skal ha læst op på alt det videnskabelige”-vejen, så ville det ikke være min egen vej. Så ville det være noget jeg gjorde for at tilfredsstille nogle andre end mig selv, og når jeg gør dét, så stopper det mit flow i livet.

Jeg holder mig altså til dét som virker bedst for mig, og det er erfaringer og intuition 🙂

Jeg vil dog tilføje at videnskab er forholdsvist nyt, når man sammenligner med de 3000 år, man i hvert fald kan spore akupunktur og zoneterapi tilbage. Jeg er ikke den eneste, som har stor tillid til mine erfaringer, og ikke mindst intuition 🙂

Hvis du vil læse nogle forældres erfaringer med mine bøger, kan det gøres på min instagram, hvor jeg ofte deler beretninger 🙂

Jeg håber selvfølgelig du har lyst til at prøve de ting jeg deler, og som jeg skriver i mine bøger, for de kan forhåbentlig hjælpe dig eller dine skønne børn, uanset om det er videnskabeligt bevist eller ej 🙂

Kram fra Katrine

share this article

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.