Sådan balancerer du dine organer ved hjælp af naturen og de 5 elementer

Tilbage

Elsker du at klatre i træer? kan du stirre i et bål i flere timer? Har du ustyrlig meget lyst til at lave havearbejde og røre jorden? Synes du det er det fedeste at bade?

Det er ikke tilfældigt! Du mærker instinktivt hvilke af jordens egne healings-elementer din krop har brug for! Du er ved at heale dig selv – helt naturligt! 

Naturen er faktisk ret smart – og din krop er ret smart. Og det er SÅÅÅ ærgerligt at så mange af os lever uden særlig meget kontakt til naturen, fordi naturen healer os på sindsyg mange måder <3 Derfor har jeg lavet denne guide, som gør dig mere bevidst om naturens healende kræfter og hvordan du kan bruge dem.

I kinesisk medicin taler man meget om “de 5 elementer” – det er en metode man som alternativ behandler kan bruge til at stille en diagnose for sin klient, og en metode man kan bruge at behandle ud fra. Men man behøver ikke være alternativ behandler for at behandle med elementerne, det er helt naturligt, og vi gør det alle hele tiden.

Her får du en liste over ubalancer i de forskellige organer og hvilke elementer du kan bruge til at skabe balance. Udover de almindelige og kendte funktioner organerne har, viser ubalancer sig også på andre måder, du måske ikke lige vidste….

Ubalancer i hjerte, tyndtarm, hormoner og kredsløb

Dette kan vise sig som for meget eller for lidt kropsved. Følelsen af at være hysterisk, have hjertebanken eller let til svimmelhed. Rødme i huden eller bleghed.

Naturens måde at skabe balance her er ved hjælp af: BÅL! elementet ILD

Lav et bålsted i din have eller tag hen et sted, hvor du har mulighed for at lave bål. Tænd for kaminen. Kig ind i flammerne og lad dig hypnotisere af dem. Du kan også tænde et stearinlys og kigge ind i det 🙂

Ubalancer i mave og milt

De viser sig ofte som genstridigt fedt der ikke gider at gå af! (hvem kender lige det?!) ømhed i bindevævet, overfølsomme eller “underfølsomme” smagsløg, væske i kroppen (også når man er gravid) og følelsen af at bekymre sig for meget.

Naturens måde at skabe balance her er ved hjælp af: JORD!

Smid skoene, gå på jorden, grav i jorden, lav havearbejde, få jord under dine negle og vær ikke bange for at bliv beskidt 😀

Ubalancer i Lunge og tyktarm

Viser sig ofte som hoste med slim, forkølelse med stoppet næse, dårlig hud – eksem, akne mm. Følelsen af ked af det hed og gammel ubearbejdet sorg. I Danmark har rigtig mange ubalancer i metal-elementet.

Naturens måde at skabe balance på er ved hjælp af: STEN! elementet metal. 

Tag på en sten/sand-strand og hæng ud. Leg i sandkassen. Find nogle sten i naturen, rør ved dem, nus dem, mal på dem og pynt din hytte med dem 🙂

Ubalancer i nyre og blære

Viser sig ofte som træthed især om eftermiddagen, tyndt fe-hår og pludseligt hår tab. Urin problemer, inkontinens, nattetisseri, knogleskørhed, alle former for øre-lidelser og dårlige tænder. Følelsen af at frygte noget.

Naturens måde at skabe balance på er ved hjælp af: SØER OG HAV! elementet vand.

Tag ud og bad i naturen. Få dig en båd eller en fiskestang. Gå på bare tæer i vådt græs eller dyp dine fødder i en skovsø 🙂

Ubalancer i galdeblære og lever

Viser sig ofte som smerter i muskler og sener, øjne der løber i vand, dårligt syn, grimme negle. Følelsen af at være depressiv, aggressiv og irriteret.

Naturens måde at skabe balance på er ved hjælp af: TRÆER!

Lav den gode gamle kramme-et-træ-øvelse. Leg med pinde og grene, tag ud i skoven, kravl op i træerne, eller sæt dig op af dem. Skift alle dine plastic ting ud med træ 😀

Desuden kan du behandle alle elementerne og mange flere ubalancer ved hjælp af akupressur, zoneterapi, healing, meridian-massage mm. Alt dette og meget mere, lærer du på min uddannelse til “holistisk energiterapeut og behandler” hvor du bliver professionel behandler og kommer i kontakt med din kerne, som mærker disse elementer helt intuitivt.

For lidt eller for meget energi i elementerne?Din ubalance kan enten være at du har for meget eller for lidt af et element i din krop. Kroppen og naturen er dog så skide smart indrettet, så den er i stand til at regulere i forhold til din tilstand. Hvis du feks har for meget af elementet “metal” i dit system, så vil kontakten med sten, hjælpe med at suge over-energien ud. Og omvendt hvis du har for lidt, så vil kontakten med sten sørge for at du får påført mere metal-energi.

Det er meningen at vi lever i naturen, den er vores ven, og indrettet til at heale og helbrede os hele tiden <3

Du kan opleve at have ubalancer i flere elementer, men oftest vil der være ét du har mere i. Vi har alle ubalancer – sådan er det bare, men vi kan gøre rigtig meget for at skabe mere balance. Ubalancerne kan sagtens skifte mange gange, men man er ofte født med en tilbøjelighed til at have ubalance i et bestemt element. Du kan f.eks opleve at du hver gang du kommer ud af balance får problemer med ørene (TRÆ), eller meget ofte bliver forkølet (METAL).

Hvis du har børn så er det ret interessant at observere dem. Elsker de at lege med grene(TRÆ), eller hopper de altid i første vandpyt(VAND) de ser?

Jeg blev selv inspireret af at lave denne guide, fordi min datter pludselig er begyndt at ELSKE at lege med sten (METAL). Det er spot on med de ubalancer hun har flest af for tiden. Hun gider ikke lege med grene, eller jord, men sten er bare sagen. Det er sku interressant 😉

share this article

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.