Sådan tester og hjælper du din baby med skæv eller låst nakke

Tilbage

Mange babyer bliver i dag født med skæv eller låst nakke, som nemt kan opstå under fødslen. For det meste er det ikke super alvorligt, men det kan gøre den første tid med babyen svær. Udover dét kan det på længere sigt give skævheder og smerter i kroppen, fordi baby har kompenseret og påvirket andre steder i kroppen, allerede fra helt nyfødt.

Mange forældre oplever at deres babyer de første 3 mdr. græder meget eller har svært ved at sove. Man kan tit tro det gør ondt i maven eller babyen ligefrem har kolik.

Men i mange tilfælde kan det handle om at babyen er låst eller skæv i nakken – nogle kiropraktorer mener faktisk at op mod 80% af alle nyfødte døjer med låsthed et sted i kroppen, typisk omkring nakke eller hofte.

Hvis din baby er skæv eller låst i nakken, vil hun/han ofte kun have lyst til at kigge til den ene side. Og babyen bliver ked af det og urolig hvis man vender hovedet til den anden side.

I denne videoguide lærer du at teste din baby for om der er en skævhed eller låsthed i nakken, og du lærer også hvordan du med akupressur og zoneterapi kan hjælpe. I bogen Tryk og glad, kan du læse meget mere om hvor lang tid, hvor ofte osv. og i denne guide kan du se hvordan du konkret kan hjælpe.

Det kan anbefales at lave denne behandling, samtidig med at din baby er i et forløb hos en dygtig osteopat eller kiropraktor.

Guiden kan bruges til babyer, børn og voksne. Men testen kan kun udføres på babyer. Husk kun at lave testen hvis du føler dig tryg ved det.

Kærlig hilsen Katrine

 

Følg mig på Instagram og
få tips og tricks til hjemmebehandling.